Nyheder​

Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn
Holder juleferie lukket fra fredag den 20. december til mandag den 6. januar 2020 Vi ønsker alle en glædelig jul og godt nytår.
Læs hele nyheden
Hjælp flygtningebørn med at falde godt til i Danmark!
Har du lyst til at gøre en forskel for flygtningebørn i Ringe, så hører vi rigtig gerne fra dig! I Leg- og læringsklubben, der er åben to timer ugentligt, kan du hjælpe flygtningebørn med at falde godt til i Danmark.
Læs hele nyheden
Ny ungegruppe - for unge der gerne vil møde andre unge
Er du i alderen 18-25 og føler du dig ofte alene? Eller mangler du andre at dele tanker og følelser med? Så har Frivilligcenteret et tilbud til dig.
Læs hele nyheden

Projekt Et Godt Ældreliv

​Vær med til at skabe et godt og socialt liv for alle ældre.

Et Godt Ældreliv er et projekt, hvor Røde Kors, Ældre Sagen og Frivilligcenteret arbejder på at hjælpe flere ældre medborgere 65+ til at blive en del af det lokale fællesskab med henblik på at forebygge og reducere ensomhed.

Et Godt Ældreliv i Faaborg

Vil I være med til at gøre en forskel for ensomme ældre? Foreninger kan nu søge økonomisk støtte til initiativer, der støtter Et Godt Ældreliv i Faaborg.
​Læs mere om puljen og krav i ansøgningsskemaet. Fristen er forlænget til d. 1. september 2019.  Ansøgningsskemaet finder du her.

Kom og vær med, når Røde Kors og Ældre Sagen er med på Kulturnatten i Faaborg d. 14. juni 2019. Vi står klar til en snak fra kl. 17-21. 

Et Godt Ældreliv i Ringe

I 2018 startede projektet i Ringe-området. Her inviterede vi foreninger, borgere, erhvervsdrivende og kommunalt ansatte ind til et stort idémøde. Her fik vi inspiration til, hvilke aktiviteter der vil gøre en forskel for de ældre.

  • Efter idémødet besluttede styregruppen, at foreningerne skulle have bedre mulighed for at deltage i at give ældre et bedre liv. Derfor afsatte de en stor del af pengene i Et Godt Ældreliv i 2018 til at foreningerne kunne søge dem.
  • Der blev også afholdt en kampagne kaldet Naboløftet, hvor butikkerne i Ringe havde postkort med 'Har du talt med din nabo i dag?' og der blev afholdt en event d. 22. september 2018.

Et Godt Ældreliv i Broby

I 2017 og 2018 fokuserede vi på Broby-området. Her har vi etableret følgende initiativer:

  • En folder, som giver et samlet overblik over alle aktiviteter for +65 årige i Broby. Den kan ikke kun beboere i Broby-området have glæde af, men også kommunale medarbejdere, der møder personer, der har ønske om at blive en del af et fællesskab eller få en mere aktiv hverdag. Se pjecen her Et godt ældreliv i Broby
  • Flere frivillige har meldt sig til at tage sig ud og besøge de ældre, der er i tvivl om, hvilken aktivitet, der er noget for dem.
  • En telefonlinje, som alle kan ringe til og få hjælp til at finde aktiviteter for ældre i Broby-området.

​Vi vil gerne høre fra dig

Har du selv brug for hjælp og støtte til at komme i fang med en aktivitet, eller kender du nogen der har, så har vi frivillige, der står klar til at hjælpe med at finde en løsning. Du kan enten ringe og få en snak, eller vi kan besøge dig i et hjem.

Har du idéer til eller ønsker om en aktivitet, der ikke allerede er i lokalområdet, eller har du ikke mulighed for at deltage i aktiviteter uden for dit eget hjem, er du også velkommen til at kontakte os.

Om Et Godt Ældreliv

Sundheds- og Omsorgsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune har i perioden 2017-2019 bevilget 300.000 kr./år til Røde Kors og Ældre Sagen, der har fået til opgave at arbejde med nye metoder til at reducere ensomhed. Frivilligcenteret er ansat til at udføre Projekt Et Godt Ældreliv.

Kontakt

​Et Godt Ældreliv

Tirsdag til torsdag kl. 10-15

Telefon 30 30 01 81

Mail: etgodtaeldreliv@frivilligmidtfyn.dk

​Adresse

​Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn

Foreningshuset Guldhøj
Floravej 11, 5750 Ringe

Telefon: 4049 5922

Åbningstider​

​Mandag 10:00 - 15:00

Tirsdag 10:00 - 15:00

Onsdag 10:00 - 15:00

Torsdag 10:00 - 15:00

Information​ & CVR

Hent vores folder. klik her.​

E-mail: info@frivilligmidtfyn.dk

CVR: 16658383